Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szíverősítő bor - 700 éves recept

2012.06.20

A szíverősítő bor - 700 éves recept

Sz í v b o r

 

Az igazság így szól: A bor nem alkohol, és az alkohol nem bor, a bor

különleges nedű!

 

Végy 8-12 darab hosszú, friss petrezselyem gyökeret! Tedd bele 1 liter jó

minőségű borba, adj hozzá 1-2 evőkanál tiszta borecetet! 10 percen át főzd

az egészet! Öntsd bele egy 4-5 literes zománcozott fazékba, tégy hozzá 40

dkg tiszta mézet! Kis lángon főzd 4-5 percig, majd forrón gondosan szűrd le,

és töltsd forrón jól kimosott csavaros orvosi fél literes üvegekbe!

 

Ha jól készítetted el, a szíverősítő bor korlátlan ideig felhasználható.

 

Amikor egyszer - másszor "érzed" a szíved, végy be naponta 1-3 vagy több

evőkanállal ebből a szerből, s minden időjárástól, izgatottságtól származó

szívszúrás elmúlik, mintha elfújták volna. Nem kell kicsinyeskedned  vagy

aggodalmaskodnod, semmiképpen nem árt! Ám nemcsak a szív esetenkénti könnyű

fájásainál, hanem igazi szívgyöngeségeknél is gyorsan segít a petrezselymes,

mézes bor, sőt még a teljes gyógyulást is megadhatja.

Beküldő: Paniti Gyöngyi