Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek tagjainktól

Cikkek

Régi szakácskönyvek_digitális formában

2016.02.23

 ​Czifray István: Legújabb magyar szakácskönyv (1816)
>
http://oszkdk.oszk.hu/DRJ/2690
>
> Zilahy Ágnes: Valódi magyar szakácskönyv (1892)
>
http://mek.oszk.hu/00100/00135/html/index.htm
>
> Kapitán Mária: Zöldség és gyümölcs házi konzerválása (1936)
>
http://mek.oszk.hu/06300/06323/06323.pdf
>
> Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek (1849.1906)
>
http://digitalia.tudaskozpont-pecs.hu/?p=2184
>
> Misztótfalusi Kis Miklós Szakácsmesterségnek könyvecskéje (1698)
>
http://mek.oszk.hu/08300/08343/08343.htm
>
> Füreder Balázs Gábor: A hosszú reneszánsz konyhakultúra
>
http://ganymedes.lib.unideb.hu:8080/dea/bitstream/2437/89181/5/ertekezes.pdf
>
>  Baska Ferenc-Zukál Endre: Sózás, pácolás
>
http://www.solvent.hu/WEBSET_DOWNLOADS/110/sozas_kezikonyv0.pdf
>
> Medve Imre: A magyar gazdasszony teendői a közéletben házban és konyhában - Kézi és segédkönyv nők és hajadonok számára, 1864-ből. 
>
http://mtdaportal.extra.hu/books/a_magyar_gazdassszony_teendoi.pdf
 

 

Medvehagymás pogácsa

2013.04.08

 Medvehagymás pogácsa

 

 

 

Lepcsányka fokhagymás mártogatóssal

2013.03.18

 

Céklasaláta

2013.03.18

 

Manyi féle tojáskrém

2013.01.02

 Manyi-féle tojáskrém

 Hozz.:

4-5 tojás, kis olaj, 10 dkg vaj, 1 fej hagyma, só, bors, citromlé

 

Elk.:

A tojásokat megfőzzük, héjától megpucoljuk. A fehérjét apró kockákra vágjuk.

A sárgáját kevés olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott hagymát, sót, borsot, citromot, végül az apróra vágott fehérjét.

 

Kenyérre kenjük, ha kedvünk van, vagy partyra készül díszíthetjük petrezselyemzölddel, paradicsommal, gogossal, zöldpaprikával, aszalt szilvával, avokádóval stb.

 Jó étvágyat!!!

Beküldő: Fárbás Györgyné Manyi

Jó étvágyat!

 

Céklareceptek az egészséges életmód jegyében

2013.01.02

 Beküldő: Havas Éva

 

Hagymatokány

2012.03.17

  Hagymatokány (reggeli)

Hozzávalók: 3 nagy fej vöröshagyma, paprika, só, zsír 

Egy kanál zsírban az apróra vágott vöröshagymát jól megdinszteljük. Egy késhegynyi paprikával meghintjük, nagyon kevés vízzel felengedjük, majd rotyogni hagyjuk néhány percig, amíg összekészül. Bundáskenyérrel fogyasztható. 

 

Babos (fuszulykás) zakuszka

2012.03.17

 

Szalonnával, rántottával ízesített salátaleves

2012.03.17

 

Tárkonyos pityókaleves szalonnával

2012.03.17