Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Céklasaláta

2013.03.18

 Céklasaláta

 

 2 személyes vacsora

Hozzávalók: 4 közepes cékla, 15-20 friss mentalevél, 4-5 szál újhagyma, 1 szárított erős paprika, 3 evőkanál borecet, 2 ek. méz, 5 dkg feta sajt, 1 dl extra szűz olívaolaj

 

 

1.                  A céklákat hámozzuk, vágjuk apró kockákra, ecetes, sós vízben főzzük puhára.

2.                  Az olajat keverjük össze a mézzel és a borecettel. Morzsoljuk hozzá a csípős paprikát, a felaprított fokhagymát és mentát, a karikázott újhagymát.

3.                  A megfőtt céklát szűrjük le, majd öntsük az öntetet a céklára. A fetát kockázzuk vagy morzsoljuk, óvatosan keverjük el a salátával, majd tegyük hűvös helyre, hogy összeérjen.

 

Forrás: http://dolcevitablog.hu