Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Káposztaléleves (Korhelyleves)

2012.03.17

  Disznóvágáskór szokás főzni, amikor jó húsos csontok, agyvelő és kolbászhús van kéznél.

A húsos (de nem zsíros) csontokat bő hideg vízben, kevés sóval főni tesszük.

20-30 perc főzés után lehabozzuk, hozzáadunk pár szem borsot, egy kistányér darabokra vágott leveszöldséget és egy hagymát, egy kanál paradicsompürét. Addig főzzük, amíg minden megpuhul. Akkor, a húst leszedjük a csontokról és visszatesszük a levesbe. Felforraljuk és kolbászhúsból apró gombócokat főzünk a levesbe. Közben 1 kanál zsírból 1 kanál lisztel vékony, paprikás rántást készítünk és bessürítjük a levest.
A hártyáitól megtisztított velőt diónyi darabokra vágvabelefőzzük a majdnem kész levesbe.
Külön edényben jó káposztalevet forrósítunk és ebből annyit teszünk a leveshez, hogy kellemesen savanyú legyen és még egyszer felforraljuk. Ha van a hurkakészítéstől megmaradt rizs, abból is tehetünk hozzá egy-két kanállal. Petrezselyemzöldel és lestyánnal megszórom.

 

Jó étvágyat!