Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LENCSEPÁSTÉTOM

2012.03.09
LENCSEPÁSTÉTOM
 
 
 
Hozzávalók: Egy csésze lencse, kb. 20dkg
Késhegynyi fehérbors
Két mokkáskanál őrölt kömény
Két mokkáskanál majoranna
Két mokkáskanál pirospaprika
Két mokkáskanál darált mustármag
Két mokkáskanál darált koriander
Egy közepes fej vöröshagyma
Egy kisebb babérlevél
10 dkg vaj vagy margarin
 
A lencsét átválogatjuk, megmossuk és legalább két órára beáztatjuk.
Sós vízben a babérlevéllel megfőzzük, majd leszűrjük a főzővizet,
a babérlevelet kivesszük.
A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a fűszereket,
összekeverjük, majd a lencséhez adjuk és turmixoljuk.
 
Jó étvágyat!