Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lepcsányka fokhagymás mártogatóssal

2013.03.18

 Lepcsányka fokhagymás mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 teáskanál só
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 15 dkg liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A burgonyát tisztítsd meg, és reszeld le káposztareszelőn. ( ha levet ereszt, akkor ki kell csavarni) Add hozzá a felaprított vöröshagymát, a sót, és a liszttel alaposan dolgozd össze.

A masszából evőkanállal rakj kis halmokat a felforrósított olajba, kissé lapítsd el. Mindkét oldalát süsd pirosra.
Az olajból kiemelve csöpögtesd le, és azon forrón kínáld.
Tejfölös mártogatós: a fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük, elkeverjük a tejföllel, és a lepcsánka mellé kínáljuk.

Forrás: http://olcso-receptek.hu/eloetelek/lepcsanka-fokhagymas-martogatossal/