Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szalonnával, rántottával ízesített salátaleves

2012.03.17

  Szalonnával, rántottáva ízesített salátaleves

Hozzávalók: 3 fej saláta, ecet, só, bors, 2 tojás, 3 vékony szelet szalonna, kis tej, liszt 

A salátát megmossuk, felaprózzuk, majd fövő sós vízben puhára főzzük. Fokhagymaszárat vagy fokhagymaszeleteket főzünk bele. Közben a szalonnát megpirítjuk, majd a két tojást ráütjük, felverjük. Sózzuk, borsozzuk. A tejjel és a liszttel habarást készítünk, beleöntjük a levesbe, felforraljuk, öntünk bele 1 kanál ecetet. Ezután felvágjuk 4 darabba az elkészült szalonnás rántottát, 1 percig főzzük együtt, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.