Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töktorta tök krémmel

2012.03.09

Töktorta tök krémmel

"Most a Buday" szakács féle

Hozzávalók:
A tésztához:
4 db tojás
2dl étolaj
20 dkg barnacukor
20 dkg rétes liszt
10 dkg pirított tökmag
30 dkg nyers sütőtök

1 mokkás kanál fahéj
0,5 mokkáskanál szódabikarbóna
1 dkg sütőpor

A krémhez:
2 db tojás sárgája
3 dl tejszín felverve habnak
2, 5 dltökmagolaj
1 db citrom
4-6 dkg porcukor
1 db vanília rúd vagy annak megfelelő aroma vagy 1 dkg vaníliás cukor


Az egész tojásokat az olajjal és a barnacukorral simára keverem. A réteslisztet a fahéjjal, a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral összekeverem.A bekevert liszthez hozzáadom a kikevert tojást, adok még hozzápirítotttökmagot és a reszelt sütőtököt. Kivajazott, lisztezett formába öntöm, és 180-Cfokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.


Egy habüstben a tojás sárgájához lassan hozzá csorgatom a tökmagolajat,miközben folyamatosan kevergetem. Így készítek majonézt. A kész tökmag majonéztbeízesítem citromlével, vaníliával, porcukorral. Keverek hozzá tejszínhabot. Azígy kapott krémmel vagy betöltöm a tortát, vagy a töktortához külön adom.

Beküldő: Bálint Judit