Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VI. Erdélyország az én hazám világtalálkozó 2012. június 30. és július 1. között

2012.06.28

Kedves Barátaink!

 

2012. június 30. és július 1. között mindenkit szeretettel várunk a VI. Erdélyország az én hazám világtalálkozóra!

 

Bízunk benne, hogy a színvonalas program sokakat csábít majd a Verőce melletti Lósi-völgybe! A nagyszínpad napközben a hagyományőrző együtteseké és néptánccsoportoké, akik esténként átadják helyüket a könnyűzenészeknek: Tamás Gábor, Baricz Gergő és Keresztes Ildikó szórakoztatja majd a közönséget. A kisszínpad ad helyet az erdélyi orvosok találkozójának, a szórványmagyarságról szóló kerekasztal-beszélgetésnek, valamint számos érdekfeszítő előadásnak.  A Litea könyvsátor egyedülálló kínálattal, valamint izgalmas könyvbemutatókkal várja az érdeklődőket. A gyereksátorban népi ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, gyermekműsorok és táncház szórakoztatja az ifjabbakat.

Várjuk a 3-4 fős csapatok jelentkezését a „Ki tud többet Erdélyről?” vetélkedőre, amelynek fődíja egy 2 éjszakás-3 napos tartózkodás a négyfalusi Renáta Panzióban.

A részletes program a www.erdelyhon.hu oldalon található.

 

A szellemi táplálékon és a jókedven túl igazi otthoni ízekkel, flekkennel, miccsel és természetesen Csíki sörrel várjuk a közönséget.

 

Ne feledjék: az „Erdélyország az én hazám” jótékony célú rendezvény! A szervezők a nettó bevétel egy részét a szórványságban tevékenykedő szervezeteknek ajánlják fel, tehát látogatóink a belépőjegy megváltásával az erdélyi szórványmagyarság ügyét szolgálják, a fennmaradó összeg pedig alapot képez a jövőbeni rendezvénynek.

 

Adományokat a Julianus Barát Alapítvány számlájára várunk: Veresegyháza és Vidéke Takarékszövetkezet 66000145-11073945. (www.julianusbarat.hu). Az alapítvány tevékenységét a helyszínen megváltott támogatói jegyekkel is lehet segíteni.

 

Eddigi támogatóink:

Arzenál Kft, Cibere étkezde és erdélyi finomságok boltja, Demokrata, erdely.ma, erdelyimagyarok.com, Info Rádió, Kézműves Magyar Ízek, Lánchíd Rádió, Nagy és fiai Kft., Pengő Élelmiszer Kft, Székelyföldi Szálláskereső, Világjáró Magazin

 

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők:

 

Julianus Barát Alapítvány, Pásztortűz Egyesület Nyárádszentlászló, Székelyföldért Társaság, Budakörnyéki Székely Kör, Vitalitás Egyesület Nyárádgálfalva, Budapesti Székely Kör

 

 

 

Bethlen Farkas, Verőce polgármestere, az MVSZ Elnökségének póttagja tájékoztatta sajtószolgálatunkat, hogy a Duna melletti faluban 2012. június 30-július 1. között lesz a VI. Erdélyország az én Hazám c. rendezvény.

Helyszín: Verőce, Lósi-völgy, Kárpát-Haza Temploma

A rendezvény fővédnöke: Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a választókerület országgyűlési képviselője
A rendezvény védnöke: Bethlen Farkas, Verőce polgármestere
A rendezvény háziasszonya: Kondor Katalin

 

Idén az Érmellék számára nyílik lehetőség a bemutatkozásra. Fellépnek az érmihályfalvi Nyíló Akác tánccsoport és a Móka Színjátszó Kör, az érsemjéni Ezüstperje táncosai és a Bartók Béla citerazenekar. Az Érmellék sátrában népi mesterek munkáin keresztül ismerhetik meg a vidék népművészetét, és itt kap helyet egy fotókiállítás is az érmihályfalvi fotóklub munkáiból.

Nagy várakozás előzi meg a dr. Szász István Tas és Pete Anna által szervezett erdélyi orvosok találkozóját, amelyre a szombati napon kerül sor. A találkozón olyan neves professzorok előadásait hallgathatják meg, mint dr. Kellermayer Miklós, dr. Brassai Attila és dr. Szabad János, ezt követően pedig dr. Kiss András mutatja be Egy váradi orvos visszaemlékezései című könyvét.


Az esti nagyszínpadi programok felejthetetlen élményt ígérnek a látogatóknak. Szombaton a Maros Művészegyüttes parádés produkcióját láthatják, majd Tamás Gábor koncertjét, vasárnap pedig Baricz Gergő és Keresztes Ildikó koncertjeit hallgathatják meg a Lósi-völgyben.


A részletes program a www.erdelyhon.hu oldalon olvasható.


A szervezők bíznak benne, hogy a színes műsor-folyamban mindenki megtalálja a kedvére valót, és feledhetetlen élményekkel tér haza az Erdélyország az én hazám találkozóról. Mindenkire számítanak, akinek fontos a szülőföld jelene és jövője, akiben munkálkodik a tenni akarás, és hisz Erdély jövőjében.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7560/120620